Skip to content

GRATIS VERZENDING & RETOUR

JOUW BADJAS, SNEL IN HUIS

BESTE KWALITEIT & DUURZAAMHEID

Advies

Welke badjas voor in de sauna?

by Tim Dekkers 15 Jan 2022

Het kan soms een lastige keuze zijn, welke badjas is het meest geschikt voor de sauna of wellness? Door het grote aanbod zie je soms door de bomen het bos niet meer. MijnBadjas.nl zoekt het voor je uit!
 

Wat is het beste materiaal voor een badjas?

Badjassen zijn verkrijgbaar in veel soorten materialen. Denk hierbij aan; polyester, katoen, bamboe, satijn en nog veel meer. Bij veel grote winkelconcerns zie je goedkope badjassen gemaakt van polyester. Dit soort badjassen raden wij absoluut af voor in de sauna en wellness. Los van de werkomstandigheden in de fabrieken waar deze gemaakt worden, is het materiaal polyester ongeschikt hiervoor. Een badjas van polyester ademt niet en neemt geen water op. Hierdoor kan een badjas erg plakkerig en onaangenaam aanvoelen, niet doen dus! Het materiaal wat wij aanbevelen is katoen, deze stof ademt en neemt water op.
 

Badstof badjas voor in de sauna?

Een badjas voor in de sauna van badstof is zeker een aanrader. Deze badjassen zijn van het geschikte materiaal katoen gemaakt. De badjas neemt water op en deze badjas voor in de sauna houd je ook warm. Daarbij is deze badstof badjas multifunctioneel, want ook voor thuis is deze badjas een echte aanrader. Aangezien badstof een lekker dik materiaal is zorgt deze badjas op koude dagen voor extra warmte. Een klein nadeel van een badstof badjas is doordat deze erg veel vocht op neemt, kan de badjas wat zwaar aanvoelen. Dus werk je thuis en bezoek je af en toe de sauna? Kies dan voor de badstof badjas! Deze is verkrijgbaar in veel kleuren zoals: fuchsia, grijs, jeans blauw, kobalt, paars, marine, off-white, geel, oud groen en oud roze!
 

Wafel badjas voor in de sauna?

Dan hebben we nog de katoenen wafelbadjas. Ook deze badjas is gemaakt van katoen. Deze katoenen wafelbadjas neemt veel water op en voelt erg fijn aan op de huid. Daarbij is de badjas lekker licht, ook wanneer de katoenen wafelbadjas water opneemt. Wanneer het een warme lente of zomerdag is, dan is de katoenen wafelbadjas ook een echte aanrader. Dit komt omdat de badjas zo licht en luchtig is. Deze badjas is verkrijgbaar in prachtige kleuren zoals; grijs, off-white, olijfgroen, oud roze, petrol en taupe.
 

Conclusie

De conclusie is duidelijk, koop nooit een polyester-badjas voor in de sauna! De badstof badjas en de katoenen wafelbadjas zijn een betere keuze. Wij adviseren de katoenen wafelbadjas als perfecte keuze voor in de sauna. Dit doordat de badjas licht blijft wanneer het water opneemt!

Vorige Blog
Volgende Blog

Bedankt voor je inschrijving!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Vergelijk
Product SKUOmschrijven Collectie Beschikbaarheid Product Type Overige details
this is just a warning
Login
Winkelwagen
0 Artikelen