Skip to content

GRATIS VERZENDING & RETOUR

JOUW BADJAS, SNEL IN HUIS

BESTE KWALITEIT & DUURZAAMHEID

Advies

Onderhoudstips voor Saunabadjassen en Terry Badjassen

by Tim Dekkers 23 Oct 2023

Het onderhouden van je badjas is essentieel voor het behoud van de kwaliteit en het verlengen van de levensduur. In deze blogpost delen we specifieke tips voor het verzorgen van twee geliefde soorten badjassen: saunabadjassen gemaakt van wafelstof en terry badjassen gemaakt van badstof.

Saunabadjassen van Wafelstof

Wafelstof is lichtgewicht, ademend en heeft een kenmerkend 'wafel' patroon. Het is ideaal voor de sauna of warmere klimaten dankzij zijn vochtafvoerende eigenschappen.

Onderhoudstips

  • Wassen: Was de saunabadjas op een lage temperatuur om krimpen te voorkomen. Gebruik een mild wasmiddel en vermijd bleekmiddelen.
  • Drogen: Hang de badjas op om te drogen of gebruik een droger op een lage temperatuur. Vermijd het gebruik van wasverzachters, omdat deze de absorptiecapaciteit van de stof kunnen verminderen.
  • Strijken: Als je de badjas wilt strijken, doe dit dan op een lage temperatuur. Zorg ervoor dat de badjas nog een beetje vochtig is om het strijken makkelijker te maken.

Terry Badjassen van Badstof

Wat is Badstof?

Badstof is dik, zacht en zeer absorberend, wat het perfect maakt voor na een douche of bad. Het heeft lusjes die helpen bij het absorberen van vocht.

Onderhoudstips

  • Wassen: Terry badjassen kunnen op een hogere temperatuur (40 graden0 gewassen worden dan wafelstof badjassen, maar het is nog steeds belangrijk om een mild wasmiddel te gebruiken. Controleer het wasetiket voor de aanbevolen wastemperatuur.
  • Drogen: Je kunt een terry badjas in de droger doen op een medium tot hoge temperatuur. Zorg ervoor dat je de badjas direct na het wassen droogt om schimmelvorming te voorkomen.
  • Strijken: Het is meestal niet nodig om een terry badjas te strijken, maar als je dat wilt doen, zet dan je strijkijzer op een medium temperatuur.

Algemene Tips

  • Vlekken Verwijderen: Behandel vlekken zo snel mogelijk met een vlekkenverwijderaar om permanente vlekken te voorkomen.
  • Frequentie van Wassen: Was je badjas regelmatig, maar niet na elk gebruik om slijtage te minimaliseren.

Door de juiste zorg en aandacht te besteden aan het onderhoud van je badjas, kun je ervoor zorgen dat deze jarenlang mee gaat en zo goed als nieuw blijft. Volg deze tips om je saunabadjas van wafelstof of je terry badjas van badstof in topconditie te houden.

Vorige Blog
Volgende Blog

Bedankt voor je inschrijving!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Vergelijk
Product SKUOmschrijven Collectie Beschikbaarheid Product Type Overige details
this is just a warning
Login
Winkelwagen
0 Artikelen